fbpx

Criterii după care să alegi un apartament

Atunci când vrei să-ți cumperi un apartament trebuie să ții cont de mai multe aspecte, nu doar de preț sau de numărul de camere. Multe din aceste detalii scapă uneori cumpărătorilor care nu au prea multă experiență și astfel se pot trezi că au ales o locuință care de fapt nu li se potrivește. Iată cele mai importante 5 criterii pe care să le ai în vedere înainte să semnezi contractul de cumpărare.

Utilitățile și facilitățile oferite

Mai ales în cazul unui bloc nou, care nu este încă finalizat, trebuie să te asiguri că toate utilitățile vor funcționa perfect atunci când te vei muta. Discută cu dezvoltatorul și verifică dacă există contracte valabile pentru canalizare, apă potabilă, gaze, curent electric, salubrizare și ai grijă ca toate acestea să fie incluse în prețul final, ca să nu fii obligat să plătești în plus pentru racordare.

Amplasarea

Zona în care se află apartamentul este foarte importantă. Trebuie să alegi o locuință care să fie într-o zonă curată, liniștită, dar totodată destul de aproape de centrul orașului și cu acces rapid la mijloacele de transport. Ideal ar fi să existe multă verdeață, parcuri, copaci care să asigure umbră, iar traficul să fie cât mai redus, astfel încât să scapi de gălăgie și de poluare. 

Prețul 

Cu siguranță, prețul va fi aspectul decisiv atunci când vei face alegerea. Știi bine care este bugetul de care dispui sau suma maximă pe care o poți obține prin credit, prin urmare trebuie să ai răbdare și să cauți oferte care să fie pe buzunarul tău. Nu te grăbi să alegi, poți să cauți oferte chiar și câteva luni. 

Starea apartamentului

Dacă vrei să cumperi un apartament mai vechi, care a fost locuit înainte, trebuie să verifici cu mare atenție în ce stare se află. În acest fel îți poți da seama câți bani va trebui să investești ulterior pentru renovarea lui.

Costurile de întreținere

Un aspect la care puțini cumpărători se gândesc îl reprezintă facturile lunare pe care le vor avea de achitat la întreținere. Într-un bloc vechi, care nu este izolat, costurile de întreținere vor fi mai mari, mai ales dacă nu există centrală proprie și trebuie să plătești pentru pierderile de căldură din sistemul centralizat.