fbpx

Proiecte imobiliare în afara orașului, oportunități tot mai atractive pentru locuitorii din mun. Chișinău

Evoluția pieții imobiliare din ultimii ani, arată că rezidenții moderni tind să migreze tot mai mult spre periferia orașului. Proiectele rezidențiale cu un număr redus de apartamente sau casele de tip townhouse sunt tot mai populare pentru moldoveni. Motivele din spatele acestui fenomen sunt mai multe: creșterea prețurilor locuințelor din centrul orașului, aglomerația și lipsa locurilor de parcare, dar și fenomenul lucrului de acasă.  

Odată cu apariția primelor proiecte de acest tip, cumpărătorii și-au dat seama rapid de importanța facilităților de petrecere a timpului liber. Existenței locurilor de parcare și utilitatea zonelor special amenajate pentru toată familia sunt de asemenea aspecte determinante.

Infrastructură specifică unei zone rezidențiale

Pe măsură ce orașul crește, cartierele din zonele aglomerate devin multifuncționale. Facilitarea activităților economice de cele mai multe ori poate să afecteze comoditatea locatarilor prin remodelarea infrastructurii ținând cont de necesitățile agenților comerciali. Astfel, alt aspect care contează în decizia de a migra spre periferia orașului este existența infrastructurii special dezvoltate pentru zonele rezidențiale.

Orașul Durlești – aproape de centrul municipiului, departe de zonele industriale

Evoluția pieții imobiliare din ultimii ani, arată că rezidenții moderni tind să migreze tot mai mult
spre periferia orașului. Proiectele rezidențiale cu un număr redus de apartamente sau casele de
tip townhouse sunt tot mai populare pentru moldoveni. Motivele din spatele acestui fenomen
sunt mai multe: creșterea prețurilor locuințelor din centrul orașului, aglomerația și lipsa
locurilor de parcare, dar și fenomenul lucrului de acasă.
Odată cu apariția primelor proiecte de acest tip, cumpărătorii și-au dat seama rapid de
importanța facilităților de petrecere a timpului liber, de comoditatea existenței locurilor de
parcare și de utilitatea zonelor special amenajate pentru toată familia.

Urmărind evoluția pieții imobiliare din Chișinău este evident că proiectele imobiliare de la periferia orașului, dar și din suburbii vor fi tot mai sus în preferințele cumpărătorilor. În acest sens, orașul Durlești se bucură de o serie de avantaje și facilități:

            • Căi multiple de acces către sectoarele Buiucani, Centru sau Botanica

            • Spații verzi

            • Infrastructură dezvoltată

            • Departe de zonele industriale ale orașului

            • Căi de acces directe către centura Chișinăului  

           • Multiple obiecte culturale, sportive și de divertisment

Este acum momentul potrivit pentru achiziția unei locuințe?

Evoluția mondială a prețurilor pentru materialele de construcție a generat creșteri semnificative a prețului locuințelor, acum este destul de greu să prezicem dinamica de mai departe a acestora. În acest context investiția în imobiliare devine o ecuație cu mai multe necunoscute. Soluția ar putea să fie identificarea acelor proiecte care au fost construite deja, care au avut costuri mai reduse, achiziționând materiale de construcție la nivelul prețurilor anului 2020.

Un asemenea proiect ar putea fi casele de tip townhouse de pe strada Nicolae Dimo 98, din orașul Durlești. Datorită faptului că cele mai importante investiții au fost făcute înainte de această criză a prețurilor la materiale de construcții, pentru ultimile proprietăți disponibile prețul per m2 nu a suportat modificări considerabile. Proiectul a fost  gândit în așa fel încât să satisfacă cerințele clienților care își doresc o locuință cu toate facilitățile, dar vor să trăiască înconjurați de liniște și armonie. Astfel, pe lângă curtea comună cu acces limitat, ficare casă dispune de o terasă proprie.

De asemenea, în proximitatea caselor există un centru sportiv, supermarket, farmacie, centru medical și alte facilități absolut necesare unui trai modern și dinamic.

Îndrăznește, alege-ți locuința la care visezi

Oricare ar fi zona sau proiectul în care te vei simți acasă mergi pe mâna dezvoltatorilor care au dat dovadă de coerență și devotament pentru meseria lor și au știut cum să gestioneze eficient orice situație de criză sau avânt economic.

Pentru mai multe informații despre proiecte curente și viitoare în Durlești contactează-ne la numărul: 068 020 003 sau accesează www.elementstil.md.